+45 54 13 29 30
Åbningstider

Strand

På Falster finder I mange dejlige strande. Faktisk er strandene på Falsters østkyst blandt de bedste i Danmark og en af grundene til at så mange lejer et privat sommerhus i bl.a. Marielyst, Gedesby og Sakskøbing. Her på østkysten finder I en børnevenlig strand med nem adgang til ishuse, toiletter osv. Perfekte forhold til en god tur på stranden. Stranden på østkysten er en bred sandstrand med klitter og et dige, som næsten fortsætter til Falsters sydspids Gedser Odde. Imellem diget og stranden er et bredt overdrev - fordiget - som går over i klitterne. På den skønne strand er der det dejligste hvide sandstrand, som er rart at begrave tæerne i en varm sommerdag. Her er rent badevand, så I kan roligt springe i bølgerne for at blive kølet ned, når det bliver for varmt på stranden.

I kan nyde Falsters dejlige strande på alle tider af året. Om efteråret og vinteren kan I gå gode gåture, hvor I kan betragte det smukke hav og få vind i håret. I kan samle flotte sten til at male på og strandskaller, som I kan bruge til kreative dekorationer. Gå på jagt efter rav på stranden, når I holder ferie i et privat sommerhus. Vinterhalvåret er den bedste sæson for at samle rav, pga. havet er koldest her og har den bedste opdrift til at transportere ravet ind på stranden. Der er heller ikke så mange besøgende på stranden i dette halvår, så der er måske større chance for at finde et smukt stykke rav på denne tid. De bedste chancer for at finde rav er efter en storm eller en kraftig blæst. Kig mellem det opskyllede tang på stranden og se om I er heldige. Her er der gode muligheder for at finde de små gule klumper forstenet harepiks og måske er I heldige at finde et stykke rav med et indkapslet insekt. Om foråret kan I være heldige at mærke den spirende varme og have et par skønne dage ved stranden. Hvis I har børn med, vil de elske at fiske efter krabber og små havdyr. Fang dem i en spand og nyd synet af dem inden I sætter dem ud igen. Der er meget at lære om havets dyr og I kan måske opdage noget spændende, som I ikke har set før.

Med børnene på stranden

To børn på stranden leger i sandet

Børn elsker at være på stranden. Lej et privat sommerhus tæt på stranden og hav nem adgang til masser af sjov for børnene i jeres ferie. Her er vand, sand og mulighed for at opleve naturen helt tæt på. Børnene skal nok finde på noget nyt at lave hver dag og der er gode muligheder for at slappe af og nyde at være sammen om de helt nære ting. Medbring lidt strandlegetøj og brug tid på at bygge sandslotte og begrave hinanden i det varme sand, så kun hovedet stikker op. Her kan I dekorere med flotte strandfund og de allerflotteste strandfund kan I tage med hjem. Byg slotte med voldgrave og fyld op med vand fra Østersøen. I kan lave mange kreative byggeprojekter sammen og lade fantasien få frit løb. Spil beachvolley og frisbee på stranden eller se hvem der vinder i et spil petanque.

Nyd at løbe ud i de brusende bølger og spil med en farverig badebold til hinanden. I kan også puste sjove badedyr op og lege på dem. I vandet kan I lege sjove lege sammen og øve jer i at svømme. Det er dejligt forfriskende at hoppe i vandet, når I har siddet i det varme sand eller taget jer en god løbetur oppe i klitterne. På en dag med masser af aktivitet ved stranden kan I godt blive sultne, så tag en dejlig picnickurv med og nyd en frokost i den skønne natur. Har I lyst til lidt sødt, kan I købe en dejlig is i en af strandens iskiosker.

Sæt en farvestrålende drage op og se den flyve mod den blå himmel. I kan finde mange flotte og farverige drager i butikkerne eller I kan prøve at bygge jeres egen. Så kan hele familien være samlet om at lave en flot drage i jeres sommerhus og I kan bagefter afprøve den på stranden. Måske giver det lyst til at bygge flere drager eller forbedre den første drage. I kan pynte jeres drage flot med tegninger, farverigt papir og snore. Se hvem i familien der laver den flotteste og bedste drage.

Aktiv ferie på stranden

Par med to cykler ved stranden med havet i baggrunden

Når I holder ferie i et privat sommerhus ved stranden, har I mulighed for at lave mange sjove aktiviteter sammen. I kan nyde dejlige gåture, cykelture, løbe, fiske, surfe og meget mere. En ferie i et privat sommerhus på Falster kan nemt være en aktiv ferie for alle familiens medlemmer. Har I taget jeres hund med på ferie i et privat sommerhus, vil den elske de lange gåture og måske også en morgenløbetur i snor på stranden. Udover strand byder Falster også på hundeskove, der rummer dejlige oplevelser for jer og jeres hund.

Stranden er perfekt til gåture på alle tider af året og hver årstid har sin charme ved stranden. Start dagen med en god gåtur langs stranden og nyd den friske luft, inden I vender tilbage til jeres sommerhus, for at planlægge dagens aktiviteter. En gåtur ved stranden kan også være en dejlig afslutning på en spændende dag, hvor I kan få snakket om dagens oplevelser. Har I taget jeres cykler med, kan I komme vidt omkring langs stranden ved bl.a. at cykle ad stien på toppen af klitterne, hvor I har en dejlig udsigt over stranden og havet. Hvis I ikke har medbragt jeres cykler, er det muligt at leje dem på Falster, så I stadig kan få skønne cykeloplevelser på jeres ferie i et privat sommerhus.

Nord for Marielyst strand ved Elkenøre Strand er der mulighed for at dyrke både windsurfing og kitesurfing, så hvis I har lyst til at prøve kræfter med bølgerne, er det en oplagt mulighed her. Det kan være sjovt at prøve at surfe og en god måde at være aktiv på. I kan også spænde løbeskoene og tage på en dejlig morgen- eller aftentur på stranden. Nyd det bløde underlag i form af sandet og den dejlige brise fra bølgerne. Stranden er dejlig at opleve på en løbetur, hvor I kan lade tankerne flyve og bare mærke den dejlige natur omkring jer. Holder I af at fiske, kan I prøve de gode fiskemuligheder på Falster. I kan bl.a. fiske fra kysten, hvor det er muligt at fange havørred og hornfisk. Er der fangst, kan I tilberede fisken på grillen hjemme i jeres sommerhus og nyde at spise friskfanget fisk sammen.

Hold ferie i et privat sommerhus i Marielyst

Grøn kano på stranden i Marielyst

Marielyst er kendt for sin dejlige badestrand og mange familier vælger at holde ferie i et privat sommerhus her. Stranden i Marielyst er en 20 km lang sandstrand ved Østersøen med smukt hvidt sand og rent badevand. Det er en børnevenlig strand og derfor et godt sted til en ferie i et privat sommerhus. Her er der flere revler og lavt og roligt vand, så I også kan bade med familiens små børn. Ved stranden ligger smukke klitter beklædt med marehalm og her kan I nemt finde en god plads med læ. På toppen af klitterne er der en vandre- og cykelsti, så I hurtigt kan komme frem på langs af stranden.

Udover stranden er Marielyst en dejlig ferieby med mange skønne spisesteder, spændende butikker, sjove aktiviteter, livemusik og udendørsservering. Marielyst er en by, der summer af aktivitet og her er der altid noget at opleve. Det trædækkede torv i Marielyst er et naturligt samlingspunkt og herfra går Strandstrøget ud mod stranden, sådan at både by og strand bliver forbundet. Så I kan nemt gå til og fra Marielyst by, når I besøger stranden her på jeres ferie i et privat sommerhus.

Privat sommerhus med havudsigt

Hjørne af terrasse på et sommerhus med udsigt ud over havet

Hos FalsterHus Sommerhusudlejning har vi sommerhuse med kort afstand til stranden og havudsigt. Forkæl jer selv med et privat sommerhus, hvor I kan nyde at se havet fra terrassen, imens I spiser sammen. Havet er en smuk kulisse og dets forskellige farver igennem dagen er med til at skabe en helt særlig stemning. Bor I i et privat sommerhus tæt på vandet, kan I nemt bruge stranden, som det passer jer. Det kan være, at I vil starte dagen ud med en frisk dukkert i de blå bølger eller gå en rolig aftentur. Brugen af stranden behøver ikke at være en dagsudflugt, men kan nemt være et sted, som I besøger om eftermiddagen, når I er mætte af dagens oplevelser. Her kan I ligge og slappe af på et tæppe i klitterne og mærke roen sænke sig over jer. Med sommerhusudlejning tæt ved havet, kan I nyde at have nem adgang til dejlige strandoplevelser. Det kan både være på en ferie med mange aktiviteter eller hvis I bare vil slappe af og have skønne naturoplevelser.